Covid řádí jako ďas! Pospíšil je na kyslíku v Motole. Jeho stav se zhoršil!

zdroj Fcb Jiří Pospíšil
zdroj Fcb Jiří Pospíšil

Europoslanec Jiří Pospíšil (TOP09) byl ve čtvrtek převezen na jednotku intenzivní péče do Fakultní nemocnice v Motole.  Minulý týden se nakazil novým koronavirem. Po týdenní léčbě doma se jeho stav zhoršil. Podle svých slov se k vyskókým horečkám přidal zápal plic a problém s dýcháním. Fanouškové na Twitteru mu přejí brzké uzdravení.

Politik TOP 09 o svém zdravotním stavu ve čtvrtek informoval na Twitteru. „Mohu potvrdit, že jsem byl převezen do Motolské fakultní nemocnice na jednotku intenzivní péče. Bohužel se u mě situace s covidem zkomplikovala. Přidal se k tomu zápal plic a problémy s dýcháním. Všem moc děkuji za podporu“, napsal pražský zastupitel na Twitteru. O pozitivním testu informoval v sobotu.

Pro Seznam Zprávy uvedl, že měl permanentně 39 horečku, následoval zápal plic a problém s dýcháním. Po týdenní domácí léčbě byl převezen do FN Motola.

psali jsme Pospíšil má covid. „Asi nosil respirátor ve špatné ruce,“ dělají si legraci komentátoři

Jiří Pospíšil není prvním, který se stejným onemocněním nakazil. Léčila se také poslankyně a exministryně obrany Karla Šlechtová (ANO). I ta si stěžovala na horečky s doprovodnými bolestmi kloubů a svalů.  U dalších dvou poslanců Marka Výborného (KDU-ČSL) a Františka Navrkala (Piráti) mělo onemocnění naopak lehký průběh.

Psali jsme Covid řádí i ve Sněmovně! Šlechtová je pozitivní a dalších 11 lidí je v izolaci

Koronavirem se v uplynulých týdnech nakazili také další významní čeští úředníci – hlavní hygienička Jarmila Rážová, nebo šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek.